Afwerking

Alle houten parketvloeren  zullen afgewerkt moeten worden met lak, was of olie ,om de vloer water en vuil bestendig te maken.

Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen, en sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor 1 van de 3 afwerkingen. Iedere afwerking heeft voor en nadelen,  Groenendijk Houten Vloeren geeft u hierin graag een passend advies.

Een gelakte vloer is qua slijtvastigheid het sterkst, de lakken zijn verkrijgbaar in diverse glansgradaties, mat , zijde glans en hoog glans, maar ook is het mogelijk om de onbehandelde uitstraling van de houtsoort te behouden met een ultramatte glansgradatie.

groenendijk houten vloeren rotterdam
renovatie groenendijk houten vloeren rotterdam

De afwerking methodes

Parketvloeren afgewerkt met was, worden eerst geimpregneerd met een vloer olie ,om de parketvloer te beschermen tegen vocht, vervolgens word er een vaste was overheen gezet.

Ook is het mogelijk om de vloer te behandelen met hardwaxolie, dit is een combinatie van olie en was, leverbaar in diverse kleuren. Deze vloeren worden onderhouden met onderhoudswas. Naarmate de vloer ouder word en meer verzadigd raakt, zal de vloer een prachtige warme uitstraling krijgen.

Ook bij afwerking met olie is het mogelijk om de vloer eerst te kleuren, en daarna nog een keer naturel te olieen.

Met olie afgewerkt vloeren dienen onderhouden te worden met onderhoudsolie.

Er zijn verschillende merken van lak ,olie en was producten  ,hierbij is het wel belangrijk om dezelfde merkproducten te gebruiken voor het onderhoud.

Wat Groenendijk houten vloeren voor uw vloer kan doen?