WAT KAN GROENENDIJK HOUTEN VLOEREN VOOR U BETEKENEN

HOOGWAARDIGE PARKETVLOEREN

Afwerking

Uw nieuwe of huidige parketvloer heeft een afwerking nodig om beschermd te blijven tegen vuil en vocht .

De meest voorkomende afwerkingen zijn olie of lak.

Met olie heeft u ook de mogelijkheid om uw vloer te kleuren, door middel van kleurpigment toe te voegen aan de olie.

Maar ook met lak zijn is er veel mogelijk, bijvoorbeeld in glansgradaties, van hooglans tot extreem mat.

 Ook zijn er lakken waardoor het hout zijn onbehandelde uitstraling behoud.

Groenendijk Houten Vloeren een betrouwbare keuze voor huiseigenaren, interieurontwerpers en architecten.

Groenendijk Houten Vloeren Rotterdam

Screenshot 2023 06 07 152103 1

Producten

Groenendijk Houten Vloeren heeft een uitgebreid assortiment bestaande uit onder andere traditioneel parket, lamel parket in verschillende hout soorten. Ook voor plinten, onderhoud van parket en nog veel meer kunt u bij Groenendijk Houten Vloeren terecht.

afwerking olie of lak groenendijk houten vloeren rotterdam

Screenshot 2023 06 07 152116

Onderhoud

Om uw vloer goed te beschermen heeft uw vloer specifiek onderhoud nodig. De vloer dient namelijk afgewerkt te worden met lak, olie of was. Groenendijk Houten Vloeren adviseert u graag welk onderhoudsverhaal het best bij uw vloer en afwerking past.

Groenendijk Houten Vloeren Rotterdam

Screenshot 2023 06 07 152126

Renovatie

Ook voor het schuren ,restaureren en aanhelen van bestaande vloeren ,of altijd al een mooie trap willen hebben,mogelijk in diverse houtsoorten
kunt u bij Groenendijk Houten Vloeren terecht, uw vloer en/of trap zal weer als nieuw zijn .

PASSEND MAATWERK

Afwerking

Alle houten parketvloeren  zullen afgewerkt moeten worden met lak, was of olie ,om de vloer water en vuil bestendig te maken. Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen, en sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor 1 van de 3 afwerkingen. Een gelakte vloer is qua slijtvastigheid het sterkst, de lakken zijn verkrijgbaar in diverse glansgradaties, mat , zijde glans en hoog glans, maar ook is het mogelijk om de onbehandelde uitstraling van de houtsoort te behouden met skylt lak voorzien van een uv-filter waardoor de vloer minder zal verkleuren door zonlicht, deze lak heeft een ultramatte glansgradatie. Ook is het mogelijk om kleurpigment toe te voegen aan de olie, zodat uw vloer een geheel nieuwe uitstraling krijgt, dit gaat niet met alle houstsoorten. Iedere afwerking heeft voor en nadelen, Groenendijk Houten Vloeren geeft u hierin graag een passend advies.

groenendijk houten vloeren rotterdam

DESKUNDIG ADVIES

De afwerking methodes

Parketvloeren afgewerkt met was, worden eerst geimpregneerd met een vloer olie ,om de parketvloer te beschermen tegen vocht, vervolgens word er een vaste was overheen gezet. Ook is het mogelijk om de vloer te behandelen met hardwaxolie, dit is een combinatie van olie en was, leverbaar in diverse kleuren. Deze vloeren worden onderhouden met onderhoudswas. Naarmate de vloer ouder word en meer verzadigd raakt, zal de vloer een prachtige warme uitstraling krijgen.Ook bij afwerking met olie is het mogelijk om de vloer eerst te kleuren, en daarna nog een keer naturel te olieen.Met olie afgewerkt vloeren dienen onderhouden te worden met onderhoudsolie.Er zijn verschillende merken van lak ,olie en was producten, hierbij is het wel belangrijk om dezelfde merkproducten te gebruiken voor het onderhoud.

groenendijk houten vloeren rotterdam

INSPIRATIE

Showroom

Wij geloven dat het persoonlijk zien en voelen van de vloeropties essentieel is bij het maken van de juiste keuze voor uw ruimte.

Onze showroom biedt een comfortabele en uitnodigende sfeer waar u rustig de tijd kunt nemen om de verschillende opties te bekijken.

Van verschillende houtsoorten tot verschillende afwerkingen, onze collectie laat de veelzijdigheid en schoonheid van houten vloeren zien.