Onderhoud

Alle houten vloeren dienen afgewerkt te worden met lak ,was of olie. Deze afwerkingen hebben allemaal hun eigen onderhoudsproducten en onderhoudsmethoden.

Een gelakte vloer dient onderhouden te worden met een polish ,leverbaar in diverse glansgradaties ,afhankelijk van de gebruiksintensiteit circa 2 x per jaar ,ook is het mogelijk om te vloer licht vochtig te reinigen ,hiervoor zijn er ph-neutrale reinigers , ten slotte is het mogelijk om door middel van een polish verwijderaar de polishlaag en hardnekkige vervuiling te verwijderen, waarna er weer een nieuwe polishlaag aangebracht kan worden.

Ook zijn er lakken die de onbehandelde uitstraling van uw hout behouden, deze lakken hebben hun eigen onderhoudsproducten, geen polish lagen aanbrengen , maar licht vochtig dweilen met een speciaal ontwikkeld onderhoudsproduct, welke bestaat uit water met een concentraat.Dit is verreweg het makkelijkste onderhoudsverhaal.

groenendijk houten vloeren rotterdam
groenendijk houten vloeren rotterdam

Hoe vaak is onderhoud nodig per jaar?

Wasvloeren dienen onderhouden te worden met onderhoudswas, afhankelijk van de gebruiksintensiteit circa 2 x per jaar ,ook hier zijn reinigers voor ontwikkeld om oude waslagen en hardnekkige vervuiling te verwijderen, om daarna weer een nieuwe waslaag aan te brengen. De Vloer zal er naarmate deze meer verzadigd raakt met was, een prachtige warme uitstraling krijgen.

Olievloeren moeten onderhouden worden met onderhoudsolie, afhankelijk van de gebruiksintensiteit circa 2 x per jaar ,Ook olie en was vloeren kunnen licht vochtig afgenomen worden ,maar niet te vaak omdat het vocht in de porieen van het hout kan trekken , waardoor verwering en /of slijtage kan ontstaan.

Wel is het belangrijk om bij de merkproducten te blijven van het aangebrachte product.

Al deze onderhoudsmethoden zijn goed zelf te doen, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat wij het onderhoud van uw vloer voor u doen.

Wat Groenendijk houten vloeren voor uw vloer kan doen?