Massief parket

Massief parket zijn planken vloeren met mes en groef, in diktes van 15 tot 22mm.

Deze vloeren zijn leverbaar in verschillende houtsoorten waarbij eiken het meest gebruikt wordt.

Deze vloeren kunnen zowel zwevend en verlijmd geplaatst worden. wel zal er bij zwevende plaatsing meer werking zijn. Met de juiste ondervloer kunnen deze vloeren ook in appartementen geplaatst worden, ook hiervoor geven wij graag passend advies.

Bij verlijming wordt er eerst een ondervloer van spaanplaat gelijmd op de zandcement, beton of anhydriet vloer, ook op een houten ondervloer kan spaanplaat gemonteerd worden door middel van krammen of schroeven. Op deze spaanplaatondervloer wordt het massieve parket dan verlijmd en blind vernageld ,deze methode heeft onze voorkeur en zal uw duurzaamheid en wooncomfort verhogen.

groenendijk houten vloeren rotterdam
groenendijk houten vloeren rotterdam

systeemvloeren

Systeemvloeren zijn 2 laags planken met mes en groef ,met een toplaag van 4mm tot 7,5mm van echt hout , leverbaar in diverse houtsoorten. De drager bestaat uit berkentriplex of Hdf.

Deze vloeren hebben dezelfde uitstraling als massief parket, maar hebben als voordeel dat ze een stuk stabieler zijn qua werking, minder naadvorming.

Ook zijn deze vloeren leverbaar in visgraatpatroon met mes en groef verbinding, hierdoor hoeft de vloer niet van bovenaf gespijkerd te worden , zoals bij tapis vloeren [traditioneel parket].

Deze vloeren kunnen zowel zwevend en verlijmd geplaatst worden, zwevend geplaatst zijn deze vloeren in combinatie met de juiste ondervloer zeer geschikt voor appartementen.

In tegenstelling tot massief parket kunnen deze vloeren direct verlijmd worden op zand cement, beton en anhydriet vloeren. Ook zijn deze vloeren zeer geschikt voor plaatsing op vloerverwarming.

Wat Groenendijk houten vloeren voor uw vloer kan doen?