produkten groenendijk houten vloeren rotterdam

Traditioneel parket

Traditioneel parket ,ook wel tapis genoemd, bestaat uit massief houten plankjes zonder mes en groef van ca. 6mm tot 10mm. Deze worden op een spaanplaat of mozaiek eiken ondervloer gelijmd en gespijkerd. Daarna wordt de vloer geschuurd en gestopt, het stoppen gebeurt met fijn schuurstof van de houtsoort ,gemend met een voegenkit. Tenslotte wordt de vloer verder geschuurd en afgewerkt met lak , olie of was.

Tapis vloeren zijn in vele houtsoorten en patronen mogelijk, de bekendste zijn visgraat, Hongaarse punt en Bourgogne en strokenparket, wel of niet met band en bies.

Ook is het mogelijk om deze vloeren in een verouderde variant te krijgen, hierbij wordt de vloer op traditionele manier geplaatst, maar niet geschuurd en gestopt.

De voordelen

Traditioneel parket is meerdere keren te schuren ,en kunnen zo een levensduur tot 100 jaar behalen.

Deze vloeren kunnen van muur tot muur pas gezaagd worden, zeer geschikt voor oude panden waar al plinten, architraven met neuten en lambrisering, aanwezig is .

Denk hierbij aan prachtige visgraatvloeren met band en bies en sluitfriezen in oude panden met kamer en suite.

Ook zijn deze traditionele parketvloeren zeer geschikt voor toepassing op vloerverwarming, door de geringe dikte zal er weinig rendement verlies optreden, en een eventueel krimpnaadje zal hier nauwelijks opvallen, alleen niet alle houtsoorten zijn hiervoor geschikt, en de luchtvochtigheid zal goed in de gaten gehouden moeten worden.

groenendijk houten vloeren rotterdam

Wat Groenendijk houten vloeren voor uw vloer kan doen?