Verouderd parket

Verouderd parket, hier wordt de parket vloer meestal eiken, getrommeld of gekastijd en dus eigenlijk bewust beschadigd om de uitstraling te krijgen van een oude doorleefde vloer. Ook worden deze vloeren vaak gerookt enkel of dubbel, dit gebeurt door middel van amoniak waardoor er een reactie ontstaat waardoor het eiken donkerder wordt. In combinatie met white wash zal de vloer grijzer worden. Ook stomen en borstellen behoren tot de mogelijkheden.

Waarom eiken? deze houtsoort is uitermate geschikt voor al deze behandelingen, die uw vloer een tijdloos en persoonlijk karakter geeft.

Hoe langer deze vloeren liggen hoe mooier ze worden, voordeel is ook dat een beschadiging kras of buts nauwelijks opvalt. Wel is het belangrijk om goed onderhoud te plegen ,omdat het eigenlijk niet de bedoeling is om deze vloeren te schuren.

afwerking olie of lak groenendijk houten vloeren rotterdam
groenendijk houten vloeren rotterdam

De mogelijkheden

Verouderde vloeren zijn leverbaar in zowel tapis vloeren, als massief parket , 2 en 3 laags systeemvloeren , doordat er ook gebruik gemaakt kan worden van traditionele parketvormen is er veel variatie in legpatronen mogelijk ,denk hierbij aan visgraatpatroon in grote en kleine maatvoeringen ,hongaarse en weense punt,ook in meerdere maatvoering, maar ook blokpatronen zoals versailles.

Traditioneel parket wordt altijd verlijmd, maar omdat verouderde vloeren ook leverbaar zijn in systeemvloeren met mes en groef. is het ook mogelijk om deze vloeren zwevend te plaatsen, en dus in combinatie met de juiste ondervloer ook uitermate geschikt voor appartementen.

Door de vele parketvormen zijn deze vloeren zeer geschikt voor plaatsing op vloerverwarming, doordat deze vloeren verouderd en dus al beschadigd zijn ,valt een eventueel krimpnaadje niet of nauwelijks op.

Wat Groenendijk houten vloeren voor uw vloer kan doen?