produkten Traditioneel parket

Traditioneel parket ,ook wel tapis genoemd, bestaat uit massief houten plankjes zonder mes en groef van ca. 6mm tot 10mm. Deze worden op een spaanplaat of mozaiek eiken ondervloer gelijmd en gespijkerd. Daarna wordt de vloer geschuurd en gestopt, het stoppen gebeurt met fijn schuurstof van de houtsoort ,gemend met een voegenkit. Tenslotte wordt de vloer verder geschuurd en afgewerkt met lak , olie of was produkten.

Tapis vloeren zijn in vele houtsoorten en patronen mogelijk, de bekendste zijn visgraat, Hongaarse punt en Bourgogne en strokenparket, wel of niet met band en bies.

-Lees meer-

groenendijk houten vloeren rotterdam
groenendijk houten vloeren rotterdam

Massief parket

Massief parket zijn planken vloeren met mes en groef, in diktes van 15 tot 22mm.

Deze vloeren zijn leverbaar in verschillende houtsoorten waarbij eiken het meest gebruikt wordt.

Deze vloeren kunnen zowel zwevend en verlijmd geplaatst worden. wel zal er bij zwevende plaatsing meer werking zijn. Met de juiste ondervloer kunnen deze vloeren ook in appartementen geplaatst worden, ook hiervoor geven wij graag passend advies.

Lamelparket

Lamelparket zijn 3 laags systeemvloeren met mes en groef, welke opgebouwd zijn uit 2 lagen vurenhout die kruislings verlijmd zijn en een toplaag van 3mm tot 4mm. Dit om de werking tegen te gaan. Deze vloeren zijn leverbaar in vele houtsoorten in 1 strook met of zonder v-groef , wel is de v-groef kleiner dan bij massief parket, dit komt door de geringe dikt van de toplaag van ca. 4mm , 2 strooks en 3 strook variant.

Deze vloeren kunnen zowel zwevend en verlijmd geplaatst worden. Bij zwevende plaatsing word de mes en groef verbinding gelijmd, maar er zijn ook systemen met een click-verbinding.

-Lees meer-

groenendijk houten vloeren rotterdam
groenendijk houten vloeren rotterdam

Verouderde vloeren

Verouderd parket, hier wordt de parket vloer meestal eiken, getrommeld of gekastijd en dus eigenlijk bewust beschadigd om de uitstraling te krijgen van een oude doorleefde vloer. Ook worden deze vloeren vaak gerookt enkel of dubbel, dit gebeurt door middel van amoniak waardoor er een reactie ontstaat waardoor het eiken donkerder wordt. In combinatie met white wash zal de vloer grijzer worden. Ook stomen en borstellen behoren tot de mogelijkheden.

Waarom eiken? deze houtsoort is uitermate geschikt voor al deze behandelingen, die uw vloer een tijdloos en persoonlijk karakter geeft.

-Lees meer-

Laminaat

Groenendijk Houten Vloeren is ook leverancier van laminaat van diverse merken, waaronder Meister vloeren en Quickstep vloeren

Laminaat vloeren zijn eigenlijk fotoprints van houten vloeren, maar ook tegelmotieven zijn verkrijgbaar , met een toplaag van melamine, hierdoor zijn deze vloeren behoorlijk kras bestendig.

Laminaat vloeren zijn leverbaar in vele designs en kleur- en maat stellingen.

Tegenwoordig zijn laminaat vloeren ook leverbaar met echt fineer in diverse houtsoorten, maar ook met kurk ,linoleum en vinyl toplagen.

-Lees meer-

groenendijk houten vloeren rotterdam
groenendijk houten vloeren rotterdam

Afwerking

Alle houten parketvloeren zullen afgewerkt moeten worden met lak, was of olie ,om de vloer water en vuil bestendig te maken.

Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen, en sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor 1 van de 3 afwerkingen. Iedere afwerking heeft voor en nadelen, Groenendijk Houten Vloeren geeft u hierin graag een passend advies.

Een gelakte vloer is qua slijtvastigheid het sterkst, de lakken zijn verkrijgbaar in diverse glansgradaties, mat , zijde glans en hoog glans, maar ook is het mogelijk om de onbehandelde uitstraling van de houtsoort te behouden met een ultramatte glansgradatie.

-Lees meer-

Wat Groenendijk houten vloeren voor uw vloer kan doen?